Valmentaja

Annan yksityishenkilöille valmennusta elämäntilanteissa, joissa he kaipaavat selkeytystä tai tukea. Valmennusta käytetään, kun lähdetään hakeutumaan kohti omia tavoitteita, mietitään vaihtoehtoja töissä, etsitään uusia tapoja toimia, halutaan selkeytystä ajankäyttöön tai kodin, työn ja oman ajan yhteensovittamiseen. Joskus valmennettava yksinkertaisesti haluaa pohtia valmentajan kanssa omia orastavia unelmia.

Valmentaja ei koskaan sanele suoria vastauksia. Hän kyselee, huomioi, laittaa valmennettavan itse ajattelemaan ja löytämään vastaukset, jotka kaiken aikaa ovat olleet hänen sisällään. Valmentaja tukee valinnoissa ja auttaa pysymään omien tavoitteitten suhteen fokuksessa. Valmentaja ei koskaan tee päätöksiä valmennettavan puolesta tai sanele kuinka hänen tulisin tehdä. Valmennus ei ole terapiaa, eikä sillä hoideta mielenterveyden haasteita.

Valmennukssissa käytetään tarpeen mukaan erilaisia tehtäviä omien ajatusten ja tavoitteiden selkeyttämiseen. Jokainen valmennus räätälöidään valmennettavan ja hänen tarpeidensa mukaan.