Merkityksellinen minä – Nainen ruuhkavuosissa on valmennuksellinen opas omien arvojen ja merkityksellisyyden löytämiseen. Kirjan ovat kirjoittaneet Marika Sarha ja Mira Juntunen. Kirjan julkaisee Readme-kustantamo elokuussa 2019.

Kirjalla on omat www-sivut nimeltä www.merkityksellinenmina.fi, joille päivitetään kirjaan liittyvää materiaalia, muun muassa tehtäviä.

Kiinnostuitko kirjasta? Sen takakansi kertoo sisällöstä seuraavaa:

Onko millään mitään väliä?
Millä on merkitystä?
Mikä on normaali määrä merkitystä, onnellisuutta, tarkoitusta elämässä?
Miksi toisilla on intohimoa elämässään enemmän kuin toisilla?
Mitä he tekevät toisin?
Voiko minun elämälläni olla väliä koko maailmalle, perheelleni tai edes itselleni?

Tätä kirjaa ei lueta, tämä kirja eletään. Tutkailemme ensin omaa sisintä, sitten minun suhdetta ihmisiin ympärilläni, sitten tapahtumiin elämän aikajanalla ja päädymme ymmärtämään itseämme syvällisemmin ja elämään merkityksellisempää elämää.

Jos haluat ottaa elämästä irti enemmän, lue tämä kirja. Kirja on täynnä ajattelun aiheita, pähkäiltävää, puntaroitavaa ja järjesteltävää. Merkityksellisyyden löytäminen ei jätä kylmäksi ketään. Jos tätä ennen ei ole mikään tarjonnut edes toivon pilkahdusta siitä, että elämässä voisi olla jotain järkeä, jotain olennaisempaa, jotain merkitystä, tämän kirjan avulla sitä löytyy.

Sinä luot merkityksen kaikelle ja mille tahansa. Merkitys ei synny oman itsen ulkopuolella. Ulkopuolelta saamme inspiraatiota, vertailukohtaa, ideoita, joilla tutkailla omaa sisintä, omia arvoja ja merkityksiä tarkimmin. Jos haluat elämääsi rauhallisuutta, on sinun opeteltava olemaan rauhassa itsesi kanssa. Jos haluat viihtyä elämässäsi, on sinun opeteltava viihtymään itsesi kanssa. Jos haluat elää enemmän, on sinun luovuttava vähemmän elämisestä. Hyvälle on tehtävä tilaa mahtua elämään.